domingo, 20 de marzo de 2016

ENS VISITEN LOS GATOS CON BATAS

Com ja sabeu, aquesta setmana cultural està dedicada a la màgia i a la ciència. Per obrir boca el dijous 17 de març vam tindre la visita de "Los gatos con batas".
Ens van oferir un contacontes científic en el que ens van contar un conte amb un repte que teniem que resoldre amb un experiment.

En el nostre conte un gat estava convidat a una festa molt divertida i invertida. INVERTIDA?, vam pensar, i això què es? Entre tots vam resoldre que això d´invertida volia dir del revés. I com podia anar el gat a la festa del revés? Pensant i pensant vam decidir que el gat hauria d'anar fent el pino. Vam retallar el gat i el vam pintar.



I ara, com fem per a que es sostinga invertit? Els gats amb bates ens van dir que podiem fer que estiguera en equilibri posant-li pes a les mans, així que li vam posar una boleta de plastilina a cada mà i... MÀGIA, ja tenim al gat equilibrista.





La setmana próxima mes "Gatos con batas"

FEM COLLARS I POLSERES

Per concloure la setmana el dijous de vesprada hem fet l'últim dels tallers de la prehistòria. I com és costum hem convidat a les nostres col·laboradores, les mamàs. Han estat amb nosaltres la mamà de Cristina, la de Maria, la de Bruno, la de Tasnim i la de Andrei. Ací les teniu


Cada mamà ha ajudat a un dels equips. Hem repartit les boletes de fang que van fer i pintar en els tallers anteriors, s'han triat la goma del color que més els ha agradat i finalment han començat a passar la goma pels forats de les boletes.






S'han fet un collars i unes polseres xulíssims. Estaran super guapos amb la suea disfressa de prehistòrics i les seus joies. Ja voreu...

VISITEM LES COVES DE SANT JOSEP

El dimecres vam anar fins al Paratge de Sant Josep per visitar les Coves. Teniem la visita a les 10,15h., així que eixint de l'escola sobre les 9,20h., ens va vindre tot just arribar a hora.


Alguns xiquets i xiquetes pareixien un poc asustats a l'hora d'entrar, estaven un poc impressionats per la foscor de les Coves. Però a poc a poc se'ls va passar i l'emoció de pujar a la barca i vore on vivien els prehistòrics va dissipar els seus temors.
Vam anar passant per les diferents galeries mentre el barquer ens explicava els seus noms, la profunditat de l'aigua i anècdotes de les Coves. Vam vore moltíssimes pintures rupestres, per a la seua imaginació qualsevol traç o canvi de color en les parets era una pintura dels prehistòrics.
Després ens vam fer una foto de grup a l´eixida


I a esmozar


En acabar d'esmorzar un ratet de joc al parc




I finalment cap a casa. Ho hem passat molt bé!!

sábado, 12 de marzo de 2016

CONTINUEM AMB ELS TALLERS

Vesprada de divendres i nosaltres continuem amb els nostres tallers on participen les famílies.
Huí els xiquets i xiquetes s´han trobat més d´una sorpresa quan han entrat a les tres de la vesprada a la seua classe. No sols estaven les mamàs esperant-los amb els seus vestits de la prehistòria, a més a més tenien preparat al damunt de la taula fulles de periòdic, els plats i les boletes de fang elaborats al taller "Creant amb les mans", pinzells i potets de pintures de diferents colors.
Què nervis, quina emoció, no veien l´hora de poder començar a decorar, a fer ART amb els seus treballs. Han escoltat pacientment, però no sense dificultat, les pautes que els hem donat abans de començar: pensar previament com ho anaven a pintar, agarrar bé els pinzells, netejar-los abans de canviar de color... I dit tot açò, han començat a gaudir de l'experiència.






Ho han passat d´allò més bé, sobre tot quan han tingut que pintar les boletes i s'han tacat totes les mans de diferent colors. Ha acabat tot ple de pintura, tot, tots i totes!

Les col·laboradores com sempre, ho han fet de categoría i ho han deixat la classe super neta en un tres i no res. Ací les teniu


Fan cara d´haver-ho passat molt bé. Gràcies!

LA MÚSICA A LA PREHISTÒRIA

El passat dijous vam tindre una visita molt especial a la classe. Ja portavem dies pensant i pensant com podia ser la música a la prehistòria... haviem vist videos, llançat hipòtesis sobre que podien utilitzar per a fer la música i com serien els ritmes.
I a la fi, els mestre de música del col·le, Rubén, ha vingut a la nostra classe a explicar-nos totes estes coses.
Primer li vam ensenyar un dels vídeos que hem vist de com els nostres avantpassats podrien haver descobert la música. Ací teniu l´enllaç per poder vore´l a casa:


Després Rubén ens va explicar el que ell sap de la música a la prehistòria. El vam escoltat atentament.


A continuació ens va ensenyar una  cançó de la prehistòria i ens va dir que la podrien cantar per animar-se abans d'anar a caçar i agarrar forces. La vam aprendre i vam dançar per la clase mentre la cantavem.


Ací estem ballant



Què divertit, gràcies Rubén!

domingo, 6 de marzo de 2016

CLOENDA DELS TALLERS

Aquesta setmana hem conclós la primera tanda de tallers, de manera que tots els equips han passat ja per cadascun d'ells.
Una vegada més a les tres de la vesprada han arribat les mamàs a la nostra classe.


Hem intentat estar més tranquils i tot i que al principi la situació ens supera i perdem les formes, a poc a poc anem adaptant-nos i relaxant-nos.

L'equip de l'ullera ha buscat l'esquelet al taller "Som arqueòlegs" en companyia de Mónica, la mamà de Leyre.



Al taller "Pintures rupestres" l´equip del garfio ho ha passat genial amb Cristina, la mamà de Ainhara -hi ha quí s'ha pintat pèl i tot-. Ja tenim tots els murals prehistòrics i la cova que ens va portar la mamà de Maria completament decorats.



Elvira, la mamà de Bruno, ha ensenyat a l'equip del mapa el joc "Pensant s´inventa".



L'equip de l'illa ha gaudit fent menhirs i dolmens al taller "Construccions megalítiques" amb Paqui, la mamà de Eloy.



I l'equip del tresor ha completat la col·lecció de recipients i boletes de fang al taller" Creant amb les mans". Vanessa, la mamà de Paula ho passat d´allò més bé amb ells.



Les properes dos setmanes esperem de nou l'ajuda de mares i pares per a pintar i decorar els recipients i les boletes, i acabar de fer els collars.






MOLTES FELICITATS GUILLEM!

Aquest divendres hem celebrat l'aniversari de Guillem. Ens ha portat una coca molt bona per esmorzar i després de cantar-li ens ha donat un bon tros per a cadascú.




martes, 1 de marzo de 2016

A RENTAR-SE LES DENTS

Ahir vam tindre la visita de la higienista dental de l'ambulatori.
Li diuen María José i de forma lúdica ens ha explicat com cal cuidar les nostres dents.


Ens ha dit que a la boca tenim uns "bitxets" que s'alimenten de les restes del que mengem i que a aquests "bitxets" els encanta el dolcet. Així que hem de guardar les coses dolces com les llepolies, el xocolate, les pastestes... per als dies de festa.
També cal raspallar-se les dents cada día per eliminar-los, sobre tot abans d'anar a dormir.
Una vegada feta l'explicació ens ha fet la revisió bucal per a detectar possibles càries, maloclusions bucals o defectes a l´esmalt, i derivar-nos en el seu cas al dentista.



Ah! I per haver-nos portat tan bé ens han regalat un raspall de dents. Gràcies María José!!